Klanten

We lieten een aantal van onze klanten aan het woord over de regeling die in hun organisatie is geïmplementeerd. We vroegen hen bijvoorbeeld waarom hun organisatie koos voor een DC-regeling, en waarom dan specifiek bij Cappital.

Wat vinden klanten van Cappital?

We lieten een aantal van onze klanten aan het woord over de regeling die in hun organisatie is geïmplementeerd. We vroegen hen bijvoorbeeld waarom hun organisatie koos voor een DC-regeling, en waarom dan specifiek bij Cappital. Klik hiernaast in het menu om de verhalen van onze klanten te bekijken.

Aanspreekpunt voor klanten

Op het moment dat we u als klant mogen verwelkomen, krijgt u bij Cappital een eigen accountmanager, zodat u een vast aanspreekpunt heeft. Hij is op de hoogte van uw specifieke pensioenregeling, geeft antwoord op uw vragen, houdt u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen en hij vertelt hoe deze ontwikkelingen van invloed zijn op de invulling van uw pensioenregeling.

Erik Jan Jansen, accountmanager van Cappital vertelt: "Juist wanneer veel communicatie online en via e-mail plaatsvindt, wil je graag weten wie je klant is. Ik besteed daarom veel tijd aan het echt leren kennen van mijn klanten, middels persoonlijk contact en daar neem ik ook echt de tijd voor. Alleen dan kun je begrijpen wat er werkelijk leeft en welke verwachtingen er zijn. Zo sluit de dienstverlening van Cappital goed aan bij die wensen en verwachtingen."

Voordelen van Cappital

  • Persoonlijke dienstverlening voor werkgevers
  • Effectieve communicatie richting werknemers
  • Cappital is uw betrouwbare partner